Na našoj stranici koristimo digitalne kolačiće (cookies). Korišćenjem naše stranice, slažeš se da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača.



Opšti uslovi poslovanja
Opšti uslovi poslovanja

 

Podatke koje nam ostavljate putem naručivanja na stranici beladuga.rs , služe isključivo za pružanje pojedinačnih usluga i neće biti prosleđeni trećim licima ili na neki drugi način komercijalno eksploatisani.

Opšti uslovi poslovanja primjenjuju se na poslovni odnos između kupca i firme BELA DUGA DOO Zaječar, Ljube Nešića bb, 19000 ZAJEČAR, MB: 21278327, PIB: 109976265 . Osoba odgovorna za poslovanje je Goran Dimitrijević.

Moguće nas je kontaktirati putem e-maila info@beladuga.rs ili putem telefona na broj
019 228 400 radnim danom od 08:00 - 16:00.

 

Prodavac se obavezuje:

- da će isporučiti pravu vrstu i količinu robe za kupovnu cenu i uslove plaćanja, koji stupaju na snagu na dan slanja elektronske narudžbe i
- da će isporučiti robu po normama, propisima i pravilima koje važe u EU.



Kupac se obavezuje:

- da će naručenu robu ispravno preuzeti, proveriti celovitost paketa, u slučaju propusta odmah obavestiti prevoznika (kurirsku službu),
- da će u roku od 7 dana platiti robu po kupoprodajnoj ceni i u celosti u skladu sa uslovima plaćanja koji važe na dan slanja narudžbe, u suprotnom će narudžba biti otkazana.

 

Raskid ugovora, i povraćaj robe bez navedenog razloga

Potrošač je ovlašćen po zakonu br. 108/2000 §11 par.1, da bez navođenja razloga može raskinuti ugovor u roku od 7 dana od dana preuzimanja robe ili od dana nastanka ugovora o pružanju usluge, ukoliko kupac prodavcu na vreme i pravilno dostavi potrebne informacije u skladu sa § 10 istog zakona. O raskidu ugovora, potrošač mora informisati prodavca pismeno i to e-mailom ili pismom.

 

Povraćaj robe do 15 dana

Do 15 dana je rok kada možete vratiti robu bez navođenja razloga za to, međutim poštarina i drugi troškovi nastali pri slanju robe neće Vam biti nadoknađeni.

Pri povraćaju robe u roku od 15 dana potrebno je s robom popuniti i poslati Formular za povraćaj robe.

Roba mora biti u originalnom pakovanju i ne sme biti oštećena. U slučaju povraćaja robe, roba mora biti poslata na plaćanje pouzećem. Po prijemu i proveri vraćene robe, vratićemo Vam novac na bankovni račun. Roba ne sme biti korišćena na bilo koji način.

 

Plaćanje i uslovi dostave

Za svaki naručeni proizvod plaćate unapred (bankovni transfer, uplatom na račun u banci, PayPal ili neki drugi način) ili pouzećem. Rok dostave za svaku robu je različit. Ukoliko je naručeno više proizvoda zajedno, u jednoj narudžbi, prolongira se vreme isporuke do najdužeg vremena potrebnog za isporuku svakog od pojedinačnih proizvoda. Pri nepredviđenim okolnostima poput gubitka robe od strane pošte, ili oštećenja robe, kašnjenja isporuke od strane kurira, roba može biti vraćena i kupcu će biti vraćen novac.

 

Uslovi reklamacija

U slučaju dostave oštećene ili pogrešne robe, molimo Vas obavestite nas u roku od 7 dana od nastanka greške. Kontaktirajte nas putem e-maila, u kojem ćete nam napisat broj porudžbine i opis reklamacije.

Pri slanju reklamirane robe, potrebno je priložiti i popunjeni Formular povraćaj robe. U najkraćem mogućem roku kotaktiraćamo Vas i Vaša reklamacija će biti sprovedena u zakonskom roku.

Ukoliko kupac ne ispuni sve navedene zahteve prodavac nije dužan poštovati zakonsku normu o reklamaciji i završiti proces u roku od 30 dana.

Reklamacije ne važe za robu oštećenu nestručnim i nemarnim rukovanjem. Zaštite svoju robu od uzroka koji je mogu oštetiti, prirodnih elemanata te vremenskih uticaja.

Prava potrošača vezana za prodavca proizlaze iz Zakona o zaštiti potrošača "Sl. glasnik RS", br. 73/2010 kao i ih zakona koja važe u EU a koji će biti sadržani u novim izmenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača 2014 godine.

Lične podatke treba koristiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti "Službeni glasnik RS" br. 97/2008, 104/2009, 68/2012 - Odluka ustavnog suda 107/2012 statuta korišćenim jedino u svrhe poslovanja između prodavca i kupca, i neće biti prosleđeni trećoj strani (s izuzetkom osoba koje vrše prevoz robe).

Bela Duga d.o.o.
Josipa Kraša 6a
24000 Subotica
Srbija

MjIzZGRjM