Na našoj stranici koristimo digitalne kolačiće (cookies). Korišćenjem naše stranice, slažeš se da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača.

10 načina da vaša novogodišnja dekoracija potpuno zablista

22.11.2017

10 načina da vaša novogodišnja dekoracija potpuno zablista

Gliteri, šljokice, kamenčići i biseri – da li ste za ili protiv? Koliko god vam ovakve stvarčice bile simpatične ili ne, složićete se da novogodišlji praznici bez štrasa svuda naokolo ne smeju proći, tih dana ih svi volimo. Naravno, trošite ih sa merom prilikom pravljenja sitnica za dekoraciju vašeg doma kako ne biste prešli granicu ukusnog, već prostoru dali elegantan i prefinjen izgled... Ili mislite da u ovoj situaciji ipak ne bismo trebali previše brinuti o količini šljokica i o pravilu „manje je više“?

Šljokice sa rupicom

Prve su na listi zato što smo nedavno spazili način za njihovu upotrebu koji nas je zadivio jednostavnošću, pa jedva čekamo da to podelimo sa vama. Obično su u pitanju okrugle šljokice sa sjajnom površinom koja snažno reflektuje svetlost, ali ćete naići na takve šljokice i u obliku cveta, srca ili zvezdica. U sredini imaju rupicu kroz koju možete provući konac te ih tako ušiti na garderobu, možete ih lepiti na bilo koji materijal, ali ih možete jednostavno špenadlama pričvrstiti na predmet od stiropora i napraviti neobične kugle ili mini novogodišnje jelke.

 

 

Biserni pigment prašak

Pigment prašak je najsitnija varijanta sjaja, fini prah koji se diskretno presijava na svetlosti. Možete ga posuti po površini premazanoj lepkom, umešati ga u struktur pastu ili gel, dodati ga u masu za modelovanje ili smisliti neki drugi način da ga iskoristite. S obzirom da ovaj prah čine jako sitne čestice on isijava plemenito i neupadljivo, pa ne morate biti previše oprezni sa količinom, skoro da ne možete preterati.

 

 

Pesak u boji

I sa peskom u boji se možete poigrati tako što ćete ga umešati u neku od struktur masa ili gelova, a možete ga i samo posuti preko lepljive podloge. Iskoristite šablone kao odlično rešenje za ovu priliku - pesak će se zalepiti samo tamo gde ima lepka, a sa ostalih delova ga jednostavno otresite i vratite u teglicu.

 

 

Akrilni kamenčići

Akrilni kamenčići koji podsećaju na dijamante ili su nepravilnog staklastog oblika mogu da budu sjajna dopuna u dekoraciji stola za praznični ručak. Najbolje od svega je da sa njima ne morate potrošiti ni mnogo vremena niti mnogo truda, a rezultati su uvek snažni. Možete ih samo ubaciti u vazu sa cvećem ili ih razbacati po stolu, a znajte da što ih neobaveznije postavite to će lepše izgledati.

 

 

Samolepljivi kristali

Kvadratići, kružići ili suze u vidu samolepljivih kristala -  naći ćete im lako primenu na tekstilu, obući ili će se pojaviti kao detalj na vašoj torbi. Kreativci na novogodišnju noć gledaju iz još jednog zanimljivog ugla - vide je kao priliku da bez osuđivanja prošetaju neobičnu torbicu ili cipele koje su sami dizajnirali i koji nikako nisu svakodnevni komadi. Iskoristite i vi tu priliku.

 

 

Biseri

Imitaciju bisera danas možete naći u različitim veličinama, možete ih naći sa rupicom ili bez nje, ali i u više nijansi – od čisto bele, preko onih u boji slonove kosti, do zlatnih i srebrnih. Koristite ih uvek kada vam je potrebno da predmetu, prostoru ili vašoj odevnoj kombinaciji date elegantan ton.

 

 

Samolepljivi ukrasni biseri

Ne zaboravite na čestitke i na prijatelje koji su navikli da im na ovaj, pomalo staromodan način, poželite srećne praznike. Upravo za takve kreacije samolepljivi biseri, pa i maločas pomenuti kristali u različitim oblicima mogu biti način da brzo dođete do rezultata, a biće u duhu praznika.

 

 

Perle i perlice

O perlicama i o njihovoj širokoj primeni znate i više od nas, u to smo sigurni. Gotovo da se uvek negde mogu umetnuti i biti kako estetski tako i praktičan dodatak. Kako je velika ponuda ovakvih sitnica na tržištu, možete birati boje i veličine, ali možete izabrati i između onih koje ćete sami strpljivo nizati ili onih koje su već na sajli ili koncu (ako niste neko ko uživa u opuštajućem efektu nizanja perlica).

 

 

Svetlucava traka

Još jedan dodatak koji obično istovremeno ima i estetsku i praktičnu funkciju. Svetlucavih trakica se uvek setimo kada nam je potrebno da nešto pričvrstimo a da izgleda lepo, ili da na brzinu napravimo mašnicu koja će spasiti loše upakovan poklon ili prekriti vidljive nanose lepka. Obezbedite sebi potrebne količine, bliži se vreme za poklone!

 

 

Akrilni lak sa šljokicama

I za kraj smo ostavili akrilni lak sa šljokicama. Ako niste stigli ili niste našli drugi način da dodate malo šljokica vašim delima,  premažite ih slojem ovog laka koji će ih pretvoriti iz dosadnih u vesele, praznične dekoracije. Pošto je na akrilnoj bazi jednostavan je za upotrebu, nema jakih mirisa, a već kroz 15 do 20 minuta sloj ovog laka je suv.

 

 

 
NjMwN2Rj