Na našoj stranici koristimo digitalne kolačiće (cookies). Korišćenjem naše stranice, slažeš se da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača.

Napravite savršen hobi kutak uz ovih 8 trikova!

29.11.2017

Napravite savršen hobi kutak uz ovih 8 trikova!

"Ako je nered na radnom stolu znak da je nered i u glavi, šta onda govori prazan sto?!" Ajnštajn

Da li vi bolje funkcionišete kada je oko vas sve uredno složeno, ili ipak vaša kreativnost dolazi do izražaja tek kada je u vašem stvaralačkom kutku haos? Vraćate li svaku boju, svaku trakicu i makaze odmah nakon upotrebe na mesto, ili budete toliko poneti novom idejom da zaboravite i na vreme i na red?

U dobro ogranizovanom radnom prostoru je definitivno lakše raditi, svaki proces je brži a vi ste efikasniji jer potraga za odgovarajućom kukicom ili perlicom traje mnogo kraće. Pa i ako niste neko ko rado sređuje alat nakon završenog rada, možda biste trebali da nađete način da to postane deo posla koji vam neće teško pasti. Zanimljiva, a istovremeno praktična rešenja za odlaganje materijala su možda ono što vam je potrebno. Pogledajte naših 8 predloga:

Teglice za perlice,dugmad i kukice

Svakog dana bacite po neku plastičnu ili staklenu teglicu, a zaboravljate da mogu biti idealne za odlaganje i razvrstavanje sitnica poput ekserčića, kukica, perli ili dugmadi. Obično i zaboravite šta sve imate kada se sve nalazi u velikim kutijama, pa je ovo način da ih sve držite na oku, a osim toga ovakve teglice izgledaju jako slatko.

 

 

Korpa za trakice

Evo ideje kako da satenske trake uvek budu uredno složene. Ovako se ne mogu zagubiti, ne mogu se umrsiti i uvek ćete znati čime raspolažete. Na sličan način možete organizovati i samolepljive trake sa motivima. Prosto, sjajna ideja.

 

 

Stalak za papire

Bez obzira na to da li imate puno rolni dekorativnih papira ili ne, verujemo da povremeno imate problem sa oštećenim ili zgužvanim papirima koji nekada čak budu i za bacanje samo zato što ih niste odložili kako treba. Možete izbeći takve nezgode i štedeti svoj budžet pažljivim čuvanjem materijala. U ovom slučaju nije vam potrebno nikakvo posebno ulaganje, možete i sami napraviti stalak za papire gde će oni biti sigurni, a vama će biti preglednije i lakše za seckanje.

 

 

Organizovanje kanapa i vunica

Sigurno ih imate više vrsta u svojoj radionici i sigurno se dešava da se umrse pa je potrebna večnost naći kojoj je gde kraj. Jednostavnim bušenjem rupice na poklopcu tegle ste rešili taj problem. Možete držati i po nekoliko manjih kotura kanapa unutra kako biste uštedeli prostor.

 

 

Velika četka za prašinu

Nije u pitanju organizacija, ali jeste savet  koji ima veze sa održavanjem reda među alatom i materijalima. Kada imate tako puno teglica i sitnica na policama, čišćenje prašine sa njih može osuzeti puno vremena i snage, pogotovo jer je to mesto gde fine prašine nakon šmirglanja ima na pretek. Iskoristite što veću četku i u par poteza skinite prašinu sa svih sitnica svakodnevno, jer osim što ne izgleda lepo prašina i uništava vaš materijal.

 

 

Najbolji način za odlaganje i sušenje četkica

Već sigurno znate da prema svojim četkicama morate biti jako pažljivi ako želite da vam traju. Znate i da ih ne smete ostavljati da se suše sa vlasima okrenutim gore kako voda ne bi došla do lepka kojim su dlačice pričvršćene, a znate i da ih ne smete okrenuti na dole i osloniti ih vlasima o podlogu jer će se deformisati. Sušite ih u horizontalnom položaju ili još boje - napravite im stalak gde su skroz sigurne.

 

 

Alat na zidu

Iskoristite mogućnost da svaki komad alata koji ima kukicu okačite na zid (jednostavno ukucakte eksere u zid ili postavite ploču od drveta/iverice u koju ćete ukucavati ekserčiće). Makazice, skalpeli, klešta, šabloni... čak i ako nešto od toga nema kukicu možete je improvizovati. Verujte nam da je ovo najpraktičniji način jer sve lako pronađete, a još važnije - sve brzo vratite na mesto.

 

 

Tabla za podsetnik i beleške

Svi mi kojima su glave pune perlica, salveta, boja i drugog šarenila smo zaboravni, priznaćete. Zato nađite mesta za tablu od plute na koju ćete pomoću špenadlica kačiti važne beleške (poput receptura) ili ćete svakodnevno kačiti podsetnike za nabavku, možda i porudžbine... a mogla bi se naći tu i po koja motivaciona poruka.

YzM2ZjhjOW