Na našoj stranici koristimo digitalne kolačiće (cookies). Korišćenjem naše stranice, slažeš se da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača.

Kakva se magija krije iza spreja za efekat ogledala - Mirror Mist?

11.10.2017

Kakva se magija krije iza spreja za efekat ogledala - Mirror Mist?

Da li ste znali da postoje proizvodi, odnosno sprejevi, kojima možete da obojite staklenu ili plastičnu površinu i tako, na prilično jednostavan način, dobijete ogledalo? Gotovo da zvuči kao nekakva magija, slažemo se.

 

 

Pentart je pre nekog vremena u svoju ponudu uvrstio proizvod Mirror Mistogledalo u spreju, i to je zaista jedan potpuno magičan sprej kojim možete bilo koju staklenu ili plastičnu površinu da poprskate, a kada se osuši izgledaće poput pravog ogledala i moći ćete, naravno, da vidite svoj odraz u njemu.

 

 

Ovo je zanimljivo rešenje kada vam na predmetu koji ste ukrasili dekupaž tehnikom, na primer, nedostaje još koja sitnica koja će ga učiniti posebnim. Takođe, sjajan način da staroj staklenoj vazi date novo ruho i osvežite svoj enterijer ili da napravite novogodišnje ukrase, jer su ogledala i predmeti koji na takav način reflektuju svetlost uvek dobrodošli da prividno prošire prostor i unesu dozu elegancije. Kutije za nakit, torbe, novčanici ili maska za telefon...ogledala nikad previše.

Kako se koristi sprej za ogledalo

Kod upotrebe ovih sprejeva postoji nekoliko sitnica na koje biste trebali obratiti pažnju radi što boljih rezultata, ali je njihovo korišćenje izuzetno jednostavnο i nije vam potrebno ništa od pribora:

  • Prva i najbitnija stvar je da odaberete sprej prema materijalu od kog je podloga i da ga koristite isključivo na tipu predmeta kom je namenjen. Trenutno postoje dve varijante – sprej za staklo i sprej za plastiku, što znači da, za sada, samo ove dve vrste materijala možete pretvoriti u ogledalo.
  • Potrebno je da površinu na koju ćete ovu boju u spreju naprskati detaljno očistite i odmastite. Najbolje će biti da to uradite sredstvom za čišćenje stakla ili pak alkoholom, to će obezbediti bolje prijanjanje boje ali i sjajnije ogledalo. Efekat će biti najbolji ako je predmet potpuno providan, s tim da se uvek možete poigrati i sa malo drugačijim stvarima.
  • Sprej ćete dobro promućkati i naneti na zadnju stranu, prskajući sa udaljenosti od 20 - 30 cm. Dobro razmislite koja će to zapravo strana biti - kod ravnih predmeta o tome verovatno nećete voditi računa, ali kod činija, čaša ili vaza to je prilično važno.
  • Sušenje možete ubrzati fenom bez bojazni da će se desiti nešto neočekivano. To ćete radite sa razumne udaljenosti, naravno.
  • Za potpunu pokrivnost će vam biti neophodan još jedan sloj.
  • Kada se osuši boja će biti jako nežna pa možete oštrim predmetom urezivati crtež, obraditi je šmirglom ili poprskati rastvorom sirća i vode (1:10) tako da dobije izgled stare i pohabane stvari.
  • Obzirom da je nežna, neophodan joj je zaštitni lak i preporučljivo je da to bude lak iz ove serije proizvoda – zaštitni lak u spreju Varnish Mist.
  • Kada je i lak suv, preko njega predmet možete oslikati, zalepiti salvete i papir ili samo obojiti akrilnim bojama u koliko god slojeva poželite.

 

 

Eto, sada znate tajnu ogledala, a ne sumnjamo da već imate gomilu ideja na koji način bi se ovaj sprej mogao iskoristiti, niti sumnjamo u vašu kreativnost. Naši predlozi i one koje ćete videti u videu su tu samo kako biste shvatili princip upotrebe i, još jednom ćemo reći, magiju ove boje. Na vama da pustite mašti na volju i javite nam rezultate.

 

 
MDZhNjV