Na našoj stranici koristimo digitalne kolačiće (cookies). Korišćenjem naše stranice, slažeš se da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača.

Kojih 7 hobi proizvoda bi upisali na listu omiljenih proizvoda?

14.02.2018

Kojih 7 hobi proizvoda bi upisali na listu omiljenih proizvoda?

Prošla nam je još jedna godina kreativnog stvaralaštva pa je vreme da se okrenemo i pogledamo šta smo to dobro u njoj otkrili. Definitivno je bila puna zanimljivih stvarčica koje su izazivale i vašu i našu pažnju, ali hajde da vidimo kojih 7 proizvoda je zaslužilo da se nađe na listi omiljenih u 2017. godini, po čemu su se istakli i zašto nikako ne smete da ih ne probate u ovoj, ako već u prethodnoj godini niste.

Mirror mist - Ogledalo u spreju

O spreju sa efektom ogledala i o njegovoj magiji smo vam pisali i složili smo se da mu je jedina mana to što dolazi u maloj bočici. O jednostavnom načinu na koji se koristi možete pročitati na našem blogu (Kakva se magija krije iza spreja za efekat ogledala - Mirror Mist?) i odmah će vam biti jasno zašto se nalazi na čelu omiljenih proizvoda u ovoj godini.

Ukratko: sprej Mirror mist možete naprskati na bilo koju staklenu ili plastičnu površinu koja je providna ili bar delimično providna, a ono što ćete kao rezultat dobiti jeste ogledalo na drugoj strani predmeta. Sjajno je što ga možete kombinovati sa akrilnim bojama, lepkovima i lakovima, pa će biti odlična dopuna bilo kojoj hobi tehnici.

Javana Batik boja za tkanine

Samo ideja, Javana Batik boja i malo hrabrosti potrebne su vam da biste od starih i dosadnih komada garderobe stvorili sasvim nove, neprepoznatljive kombinacije. Radi se o boji u prahu koju ćete rastvoriti vodom i u nju potapati tkaninu.

Ovde priznajemo da nije jednostavno kao što zvuči jer se mora pratiti temperatura vode i posebna procedura kako bi sve na kraju izgledalo dobro (čitajte ovde više o tome - Kako se farba tkanina sa Javana Batik bojama), ali je strašno zanimljivo i uzbudljivo kada dođe vreme da tkaninu izvadite iz boje i pogledate kakve šare su nastale.

Boja sa efektom table

Jedan proizvod koji možete koristiti u mnogo prilika i biće vam zanimljiv bez obzira na to koliko godina imate i koliko ste spretni sa bojama i četkicama. U modernom enterijeru prosto morate imati detalj koji ste obojili bojom sa efektom table

S obzirom da je na akrilnoj bazi, koristi se kao i bilo koja druga akrilna boja i možete je nanositi na različite površine (papir, karton, drvo, metal, staklo, pa i na zidove). Po sušenju ostavlja hrapavu i mat površinu po kojoj možete pisati kredom baš kao što ste to radili u školi. Ako vam baš i ne nedostaju školski dani, izbegavajte crnu i zelenu kako vas ne bi podsećala na tablu i matematiku (na primer) i birajte neke druge nijanse.

Transfer rastvor

Danas uglavnom nije problem kada treba nešto prekopirati ili precrtati jer postoji mnogo načina da to uradite. Međutim, kada treba prilikom dekoracije na određeni predmet dodati detalj tako da to izgleda kao umetnost a ne kao kopija nečega, onda u obzir dolazi samo Transfer rastvor. 

U pitanju je tečnost kojom možete premazati odštampan motiv i preslikati ga na drugu površinu. A više tome kako koristiti transfer rastvor i koja je razlika između tečnosti i lepkova za transfer možete čitati u našem tekstu Sve što treba da znate o transfer tehnici. Važno je da među njima napravite razliku i važno je da se držite svih uputstava tokom upotrebe kako biste dobre strane ovog proizvoda iskoristili maksimalno.

Ivory Resin - smola za efekat slonovače

Da li je potrebno da ponovo pričamo o elegantnom i skupocenom izgledu ovog materijala ili ste već isprobali Smolu sa efektom slonovače i uverili se sami koliko snažan utisak ostavljaju sitnice napravljene od nje? 

Ovo je proizvod koji se sastoji iz dve komponente, daje velike mogućnosti zbog svog specifičnog sastava i ne zahteva pečenje kako bi elementi napravljeni od njega bili čvrsti i trajni. Imaćete mogućnost da je bojite dok je u tečnom stanju, ali i da intervenišete bojom nakon što se masa stegne, te je zaista zahvalna za rad koliko god da su vaše ideje komplikovane. Pronađite naše detaljnije instrukcije za upotrebu ovde.

Boje koje svetle

Boje koje svetle u mraku ili pod UV osvetljenjem nisu nešto što smo otkrili tek u ovoj godini, ali jesu uvek aktuelne zahvaljujući toj luckastoj strani koju imaju. Nekada je samo mališanima bilo dozvoljeno da nose stvari sa bojama koje sijaju, a danas neće biti čudno videti ih ni kao detalje u enterijeru ili kao boju na odevnim komadima ozbiljnih ljudi.

Sjajno je što ih možete naći kao akrilne boje (znate da njih možete nanositi na bukvalno sve materijale), ali i kao boje za tekstil, kao konture za svilu ili kao markere. Za njihovu upotrebu ne morate biti posebno talentovani - jednostavno osmislite i bojite, ali morate razlikovati nekoliko tipova boja u zavisnosti od toga pod kojim uslovima će svetleti. Obećavamo da ćete uskoro na našem blogu čitati tekst i na tu temu.

Boje za mramorni efekat

Sigurno ste bar jednom pokušali da dobijete ovakve efekte! Ako ne sa bojama specijalno napravljenim za mramorni efekat onda bar sa lakovima za nokte. I zaista jesu neverovatne i prosto vas privlače da se sa njima igrate. Posebno ih vole oni koji nemaju strpljenja da stvaraju svoja dela satima ili danima, jer je sa bojama za mramorni efekat - Magic Marble sve brzo i efektni rezultati su kroz par minuta tu.

Imate još koji dan da se poigrate ovim bojama i napravite jedinstvene praznične kugle, zanimljive čestitke ili ukrasite šolje iz kojih ćete uz popiti prvu kafu u novoj godini. Neće biti teško ako pratite naše savete - Kako se koriste Hobby Line Magic Marble boje.

A šta se nalazi na vašoj listi omiljenih hobi stvarčica u protekloj godini?

NTJmZDg4